Vabljeni na festival socialnih podjetij in idej

FESTIVAL SOCIALNIH PODJETIJ IN IDEJ

Lokalno   *   Podjetno   *   Sodelovalno

petek, 24. oktober 2014   *   10:00 – 18:30 *   Tkalski prehod v centru Maribora

V Mariboru in Sloveniji nasploh je v zadnjih letih prišlo do intenzivnega porasta socialnopodjetniških dejavnosti in iniciativ, zadružništva in inovativnih oblik podjetništva, ki si ob tržnih dejavnostih ali skoznje prizadevajo pozitivno razreševati družbene izzive sodobnih skupnosti, pogosto v svojem neposrednem okolju. Pestrost poslovnih rešitev za družbene probleme in inovativnih rab lokalnih virov nam bodo na Festivalu socialnih podjetij in idej predstavile socialnopodjetniške iniciative iz Maribora in okolice.

PROGRAM

10:00 – 16:30     Tržnica socialnih podjetij in idej
Na živahni tržnici socialnih podjetij in idej bodo svoje dejavnosti in produkte predstavljale zadruge, društva, podjetja, kreativci in drugi.

12:00 – 13:00     Voden ogled Tkalke s kratkimi predstavitvami organizacij
Stične točke vseh uporabnikov poslovne stavbe so razvoj turizma, razvoj podjetništva in socialnega podjetništva, nove družbene prakse, trajnostni razvoj in okoljski programi, družbene inovacije, podporno okolje za razvoj kadrov in zaposlovanje ter za razvoj nevladnega sektorja in medsektorskega povezovanja.

09:00 – 18.30     Otvoritev Kreator Laba
Ideje potrebujejo prostor, da jih lahko razvijemo. Tako imenovani “FAB LAB” omogoča prost dostop do digitalne proizvodne opreme, kot so CNC, 3D tiskalniki in laserski rezalniki, s katerimi lahko sami proizvedete različne izdelke ali prototipe. V Kreator Labu  se vam predstavlja potrebno orodje za uresničitev idej in lastnih zamisli.

16:30 – 18:00     Sprehod »Opuščene stavbe«
Iniciativa Živo mesto nas bo popeljala na ogled izbranih opuščenih stavb v centru Maribora, ki jih prepoznavamo kot lokalne vire za razvoj socialnega podjetja v obliki stanovanjske kooperative.
Izvajalec: Društvo Hiša! v okviru projekta Actors Of Urban Change.

09:00 – 18.30     Razstava »Stanovanjska kooperativa. Maribor. Temelji«.
Razstava plakatov o stanovanjskih kooperativah in raziskavi nepremičninskega trga v Mariboru v izložbah na  Gosposki ulici.

10:00 – 16:30 Radio Marš: V živo s festivala
Festival bo budno spremljal Radio MARŠ,  95,9 megaSrčni medijski pokrovitelj dogodka. Organizacije bodo lahko pomen socialnega podjetništva in svoje dejavnosti predstavile tudi v etru.

Vabimo vas, da se udeležite Festivala socialnih podjetij in idej in na njem predstavite svojo idejo, podjem ali iniciativo. Predstavitev je v okviru dogodka možna:

– kot uporaba stojnice med 10:00 in 16:30 in/ali

– radijski intervju oziroma pogovor o posameznih vidikih razvoja vašega socialnega podjema na Radiu MARŠ.

Namen predstavitev je omogočiti široko javno vidnost dejavnosti lokalnih socialnih podjetij in iniciativ in obenem spodbuditi poznavanje in povezovanje sorodnih praks. V primeru, da v programu sejma želite sodelovati, vas vabimo, da nam svoj interes sporočite najkasneje do torka, 21. oktobra 2014, na naslov stasa.dp@caap.si ali na telefonsko številko 040 802 169.

Prisrčno vabljeni!

IPA_tržnica_logos

Združenje CAAP dogodek organizira v sklopu projekta INOVALOCA – Spodbujanje novih oblik podjetništva s krepitvijo inovativne rabe lokalnih virov. Projekt INOVALOCA  delno sofinancira Evropska unija preko Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa Slovenija-Hrvaška 2007-2013. Organizaciji dogodka se pridružujejo Mestna občina Maribor, Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA in Zavod za turizem Maribor – Pohorje. Dogodek podpira SPIRIT Slovenija – Javna agencija, s podporo Ministrstva za delo, družino socialne zadeve in enake možnosti. / Projekt INOVALOCA djelomično financira Europska unija preko Europskog fonda za regionalni razvoj. Operacija se provodi u okviru Operativnog programa Slovenija-Hrvatska 2007-2013. Organizaciji su se pridružili Mestna občina Maribor, Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA i Zavod za turizem Maribor – Pohorje. Događaj podržava SPIRIT Slovenija – Javna agencija, uz podršku Ministrstva za delo, družino socialne zadeve in enake možnosti.

 Koordinate:

Volkmerjev prehod 4
2000 Maribor
M: 040376202
E: info@caap.si

Spletna agencija Arhit