Predavanje Pomen in vpliv lokalno pridelane hrane na zdravje

Zadruga Dobrina je zadruga za razvoj trajnostne lokalne preskrbe, ki je nedavno odprla tudi svojo trgovino z lokalnimi pridelki in izdelki v Centru alternativne in avtonomne produkcije – CAAP. Njeno področje delovanja je, poleg promocije lokalno usmerjene preskrbe s hrano, zelo široko. Zadruga povezuje enako misleče manjše pridelovalce in v njihovem imenu izvaja več tržnih aktivnosti. Na eni strani skrbi za splošno izobraževanje in ozaveščanje potencialnih kupcev o pomenu uživanja sveže, lokalno pridelane hrane, na drugi pa podpira majhne, lokalne kmete, ki so naš potencial za dvig stopnje samooskrbe in biotske pestrosti v Sloveniji. Ker zadruge oboje dobro uspeva, je hrana iz zaledja že na jedilnih listih nekaterih obratov javne prehrane,  predvsem osnovnih šol in vrtcev v Mariboru. Otroci so popestritve zelo veseli, zato se krog odjemalcev med javnimi ustanovami vztrajno širi. Veliko hvale žanje tudi catering kmečkih dobrot, kjer kraljujejo kruh iz krušne peči, meso iz tunke, domači jabolčni sok, domača vina in žganja ter tradicionalne sladice – gibanice, potice, orehi in podobno. Za meščane Maribora so vzpostavili ponudbo tedenskih zabojčkov, s katero se bodo lahko oskrbeli s svežo, lokalno pridelano zelenjavo.

Poleg ekološkega, ekonomskega, socialnega in lokalno-razvojnega vidika trajnostne lokalne preskrbe, pa je izjemnega pomena tudi vidik zdravlja, zato vas Zadruga Dobrina vabi na  predavanje

 

Pomen in vpliv lokalno pridelane hrane na zdravje

25. 2. 2013 ob 18:00 v CAAP

Valvasorjeva 42, Maribor

Na predavanju bodo spregovorili prim. doc. dr. Marjan Skalicky, dr. med., in predstavniki Zadruge Dobrina. Ob tem bo potekala predstavitev sistema prodaje tedenskih zabojčkov s sezonsko in lokalno hrano.

 

Foto: Andrej Cvetnič

 

Vljudno vas tudi vabimo v trgovino Zadruga Dobrina, ki je odprta od ponedeljka do petka med 8.00 – 17.00 uro, v soboto pa od 8.00 – 12.00 ure. Pri nas vas čaka pestra ponudba lokalno pridelane hrane, dobrine in dobrote vseh vrst. Srede pa so razdeljevalni dan zabojčkov s sezonsko in lokalno pridelano hrano.

Vabljeni :-)

 

 

 Koordinate:

Volkmerjev prehod 4
2000 Maribor
M: 040376202
E: info@caap.si

Spletna agencija Arhit