Obisk predsednice Vlade RS mag. Alenke Bratušek v CAAP

V sredo, 15. 5. 2013, bo med 18:00 in 18:45 Center alternativne in avtonomne produkcije  – CAAP obiskala predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka  Bratušek.

 

Predstavili ji bomo programe, ki se odvijajo v centru in aktivnosti, ki jih organizacije, članice Združenja CAAP, izvajajo na lokalni, regionalni, nacionalni in mednarodni ravni.

Center alternativne in avtonomne produkcije – CAAP je bil ustanovljen v okviru Evropske prestolnice kulture – Maribor 2012 (programski sklop Urbane brazde). Je središče novih socialnih in ekoloških praks, ki temeljijo na principu samooskrbe ter izhajajo iz potencialov lokalne skupnosti in neposrednega okolja. CAAP je prvi tovrstni skupnostni oziroma socialni center v Sloveniji, ki je v celoti namenjen povezovanju in sodelovanju organizacij in posameznikov na naslednjih področjih:

–           razvoj socialnega podjetništva (trajnostna lokalna preskrba s hrano, stanovanjske kooperative,delavske kooperative ipd.);

–           razvoj novih ekoloških praks (semenska knjižnica, trajnostna mobilnost, skupnostni urbani vrtovi);

–           razvoj novih socialnih praks (socialno vključevanje, polnomočenje, kritična pismenost, usposabljanje za večanje zaposljivosti in zaposlenosti).

 

O izzivih razvoja na teh področjih bomo v CAAP govorili tudi s predsednico Vlade.

 

 

 Koordinate:

Volkmerjev prehod 4
2000 Maribor
M: 040376202
E: info@caap.si

Spletna agencija Arhit