Javna tribuna: Alternativa obstaja! Upor!

Trajnostna akademija Društva Gibanje TRS in Delavsko punkerska univerza vas vabita na

 

Javno tribuno

Alternativa obstaja! Upor!

v petek, 15. marca 2013, ob 18:00

v CAAP, Valvasorjeva 42, Maribor

 

Vse od začetka svetovne krize kapitalizma po svetu potekajo množični upori, vstaje in revolucije. Arabska pomlad, gibanje Occupy Wall Street, gibanje Indignados v Španiji, množični protesti v Grčiji, protesti v Londonu … Vse našteto je treba razumeti kot jasen upor proti vse slabšemu položaju v katerem so se danes znašle stotine milijonov ljudi. Vladajoče elite ponujajo le še več istega, torej še več odrekanja, še ostrejše zategovanje pasu. Vse to pa le zato, da bi kapitalizem spet stekel po svojih ustaljenih tirnicah in brez kakršnegakoli ozira na človeški davek, ki ga je pri tem treba plačati.

To svetovno in evropsko dogajanje je svoj odsev doživelo tudi v Slovenij: v zadnjih tednih in mesecih smo bili priča enim najbolj množičnih protestov v času po razpadu Jugoslavije. Vsebinsko gledano so proteste zaznamovale zahteve po pravni državi, odstopu korumpirane politične elite in nastopu bolj poštenih predstavnikov ljudstva. Artikulirane pa so bile tudi radikalnejše zahteve po demokratičnem socializmu in neposredni demokraciji. Te izhajajo iz prepričanja, da ne slovenske ne svetovne krize ni mogoče reševati s površinskimi spremembami, temveč je treba poseči v samo jedro stvari.

Kako uresničevati tovrstne ideje, bo vprašanje, ki ga bomo zastavili na naši javni tribuni Alternativa obstaja! Upor!

V prvem delu nam bodo uvodničarji politolog Luka Mesec, geograf dr. Dušan Plut, sociolog in zgodovinar Mitja Svete ter sociolog doc. dr. Franc Trček predstavili svoje ideje. Javno tribuno bo moderiral politolog Anej Korsika.

V drugem delu želimo slišati vaša mnenja in predloge. Vaš glas o tem, kakšno prihodnost Slovenije in tudi sveta želite VI, šteje. Več nas bo, močneje se bo slišalo: DA, naš glas šteje, samo ubesediti ga je treba.

Predsednica Trajnostne akademije Društva Gibanje TRS
Dr. Vida A. Mohorčič Špolar

Koordinator 16. Letnika Delavsko punkerske univerze
Luka Mesec

 Koordinate:

Volkmerjev prehod 4
2000 Maribor
M: 040376202
E: info@caap.si

Spletna agencija Arhit