Tkalka je zmagovalka!

TKALKA – »Najboljši prostor podjetniškega sodelanja v Sloveniji 2015« (Slovenian Best Coworking Space Award 2015)

Javna agencija SPIRIT Slovenija je izvedla postopek Javnega natečaja za podelitev denarne nagrade in priznanja najboljšim ponudnikom prostorov podjetniškega sodelanja v Republiki Sloveniji »Najboljši prostor podjetniškega sodelanja v Sloveniji 2015« (Slovenian Best Coworking Space Award 2015).

Ponosno sporočamo, da je najboljši ponudnik prostorov podjetniškega sodelanja v Republiki Sloveniji v letu 2015 ter prejemnik denarne nagrade v višini 20.000 EUR Združenje CAAP so.p. (»TKALKA«), sledita mu na drugem mestu Zavod POLIGON, ki prejme denarno nagrado v višini 15.000 EUR in na tretjem mestu Zavod MLADI PODJETNIK, ki prejme denarno nagrado v višini 10.000 EUR.

V Tkalki, »najboljšem prostoru podjetniškega sodelanja v Sloveniji 2015«, soustvarjamo podporno okolje za razvoj organizacije Združenje CAAP, Fundacija Prizma, Zavod Raz:um, Center razvoja človeških virov, Zavod CitiLab Maribor, Slovenski forum socialnega podjetništva ter Zavod za turizem Maribor-Pohorje. S pridobitvijo naziva najboljšega ponudnika prostorov podjetniškega sodelanja v Sloveniji dokazujemo, da najboljše stvari nastajajo v procesih sodelovanja in soustvarjanja.

TKALKA je skupnostni razvojni center v središču Maribora (Tkalski prehod 4), ki od jeseni 2014 ponuja več kot 500 m2 sodelavnih površin (coworking space), skupno pa 2500 m2 poslovnih površin, v katerih je do zdaj v povezovanju in soustvarjanju našlo svoj prostor okoli 30 podjetij, socialnih podjetij, zadrug, organizacij ter številni samostojni ustvarjalci in podjetniki. Skupno število dnevnih uporabnikov Tkalke je več kot 120. V Tkalki in povezanih programih je v prvem letu delovanja nastalo preko 50 delovnih mest. Uporabniki Tkalke lahko brezplačno uporabljajo »coworking odprte dvorane«, proti plačilu obratovalnih stroškov pa lahko uporabljajo stalno mizo v skupnih pisarnah za 48,80 EUR/mesec (desk-sharing), delavnico fabriciranja (FabLab) ali pa uporabljajo samostojne pisarne in delavnice za razvoj svojega podjema.

Lastnik poslovne stavbe »starega galenskega laboratorija« Mestna občina Maribor je leta 2014 oddala stavbo v brezplačno uporabo za namene razvoja turizma, (socialnega) podjetništva, zadružništva ter družbenega inoviranja. Organizacije podpornega okolja v TKALKI skozi programe in vključevanje podjetij, organizacij in posameznikov zagotavljamo kritje cca. 70.000 EUR obratovalnih stroškov na leto za 2500 m2 poslovnih površin v šestih etažah, zagotavljamo delovanje info-točke (informator/ka od pon-pet od 8.00 do 20.00 ure) ter primerne programe in strokovno podporo za razvoj (socialnega) podjetništva, zadružništva, turizma ter družbenega inoviranja.

Vse, ki se zanimajo za sodelo in sodelovanje v živahnem razvojnem, (socialno) podjetniškem, zadružnem in družbeno-inovativnem okolju vabimo, da se nam pridružijo v TKALKI, najboljšem prostoru podjetniškega sodelanja v Sloveniji! Hvala vsem soustvarjalcem Tkalke! Hvala za pogum in vztrajnost!

 

Slavnostna podelitev priznanj najboljšim ponudnikom prostorov podjetniškega sodelanja bo 10. septembra 2015 ob 13. uri na Mednarodnem sejmu podjetnosti in obrti – MOS v Celju. Program podelitve in prijava na dogodek. Vabljeni!

 Koordinate:

Tkalski prehod 4
2000 Maribor
T: 02 621 02 94
e: info@caap.si

Spletna agencija Arhit