ZAdruženje mladih – Vse, kar moram vedeti o zadružništvu

V Sloveniji, Evropi in svetu smo priča ponovni krepitvi zadružnega povezovanja. V naših krajih imamo z zadružništvom skoraj 150 letne izkušnje, prav tako pa se krepi nov val zadružnega povezovanja. Vsekakor priložnost, da se natančneje seznanimo z modernim zadružništvom. Zato smo pripravili ciklus predstavitev v obliki seminarjev, kjer se bo v drugi polovici maja in junija zvrstilo več predstavitev zadružnih vsebin. Seminarji so primerni za vse starosti, spole in ideološke nazore. In prav posebej za mlade, ne samo po srcu.

Cikel seminarjev bo potekal enkrat tedensko ob četrtkih, med 14. in 16. uro:

  • drugi seminar, četrtek, 28. maj:

predstavitev Zakona o zadrugah,

dr. Karolina Babič (CAAP).

Drugi seminar (Predstavitev Zakona o zadrugah) morda zveni suhoparno, a predavateljica bo zagotovo poskrbela, da bomo seznanjeni s ključnimi informacijami o ustanavljanju in delovanju zadrug, ter prednostih in slabostih zadružnega delovanja. Pri tem se bo opirala tudi na znanje in izkušnje, ki jih je pridobila pri vsakodnevnem delu vzpodbujanja zadružništva.

 

Seminarji bodo potekali v Tkalki, Tkalski prehod 4, v Mariboru.

Udeležba je brezplačna, najava ni potrebna. Na seminarjih bosta na voljo priročnik Zadruževanje – proces povezovanja v zadružništvu praktični nasveti za samovodenje skupin in letak Zadruge. Želiš ustanoviti? Kratek vodič.

Za dodatna pojasnila pokličite 040 802 169 (CAAP) ali pišite na info@caap.si.

Urnik nadaljnjih seminarjev bomo objavili naknadno.

 

ZAdružimo!

 

 Koordinate:

Tkalski prehod 4
2000 Maribor
T: 02 621 02 94
e: info@caap.si

Spletna agencija Arhit