CAAP na Vrhu Challenge Future 2013

V preteklih dneh smo aktivno sodelovali na štiridnevnem mednarodnem dogodku Challenge Future Summit 2013, ki je vključeval predavanja, raziskovalne in debatne delavnice, primere dobrih praks in povezane dogodke. Na srečanju smo mladi iz 35 držav sveta aktivno iskali odgovore na konkretne težave in izzive mariborskih podjetij, start:up-ov in socialnih podjetij.

CAAP je predstavil tri izzive, s katerimi se soočajo njegove članice:

Skupina mladih je iskala odgovore na izziv Zadruge Dobrina: Kako določiti cene, ki so poštene in sprejemljive tako za lokalne pridelovalce ekološke hrane kot za kupce? In kako hkrati povečati prodajo svežega, lokalno pridelanega sadja in zelenjave?

Združenje Rizom je mladim predstavil izziv vzpostavitve lokalne Socialne kuhinje: Kako vzpostaviti vzdržen in finačno ustrezen model Skupnostne kuhinje, ki nudi brezplačne obroke socialno prikrajšanim oziroma tistim, ki si toplega obroka dnevno ne morejo privoščiti?

Mariborska kolesarska mreža pa je soočila mlade udeležence Vrha Challenge Future z izzivom, imenovanim Revitalize it!, ki prevprašuje možnosti trajnostno naravnane in ekološko odgovorne oživitve centra Maribora, predvsem Koroške ceste.

Skupine mladih so te in druge izzive razvoja Maribora temeljito obravnavale in podale domiselne in izvirne predloge rešitev, ki jih bomo upoštevali pri implementaciji programov CAAP.

Izmed vseh  14 izzivov pa je na javni predstavitvi Global Jumpstart Maribor zmagala rešitev za program, ki kulturno oživlja mestno jedro Živa dvorišča. Zmagovalcem iskreno čestitamo in želimo uspešno delovanje tudi v prihodnje.

Zahvaljujemo se organizatorjem, še prav posebej pa mladim, ki so s svojim delom Maribor obogatili s pozitvnimi in uresničljivimi vizijami prihodnosti.

 

 Koordinate:

Tkalski prehod 4
2000 Maribor
T: 02 621 02 94
e: info@caap.si

Spletna agencija Arhit