Strategija razvoja CAAP 2013 – 2015 in program 2013

Pripravili smo Strategijo razvoja CAAP 2013 – 2015 in program CAAP v letu 2013.

Dokument si lahko ogledate tukaj: CAAP_Strategija razvoja_2013-15

 

…. Glede na prostorske zmožnosti CAAP, ki se razprostira na 800 m2 infrastrukturno 5 dobro urejenih poslovnih prostorov na Valvasorjevi ulici 42 v Mariboru, bodo v CAAP vabljena nova socialna podjetja in nove organizacije, ki delujejo na področju socialnega vključevanja ter na področju trajnostnega razvoja.

 

Foto: Andrej Cvetnič

V letu 2012 so se pričele v CAAP razvijati tržne (socialno-podjetniške) dejavnosti. V letu 2013 bodo socialno-podjetniške dejavnosti v CAAP v veliki meri že pokrivale lastne stroške in se do konca leta 2015 vzpostavile kot samozadostne. V drugi polovici 2012 smo pričeli v CAAP vabiti nove iniciative, ki želijo razviti socialna podjetja tudi na drugih področjih dejavnosti (stanovanjske kooperative, pravne storitve, različne storitve za gospodinjstva, logistika, gostinstvo ipd.)
Netržne dejavnosti v CAAP (dejavnosti socialnega vključevanja, izobraževanje na področju socialnega podjetništva in socialnega vključevanja, usposabljanja in
izobraževanja na področju kritičnega mišljenja, promocija in izobraževanje na področju trajnostne mobilnosti ter na področju ohranja biotske raznovrstnosti ipd.) se financirajo iz javnih sredstev.
Cilj CAAP je, da se do konca leta 2015 vzpostavi kot skupnostni center, kjer je cca. polovica dejavnosti v CAAP tržne (socialno-podjetniške) narave in kjer se te dejavnosti finančno pokrivajo iz prihodkov, ki jih ustvarijo na trgu. Drugo polovico dejavnosti pa predstavljajo netržne dejavnosti s področja socialnega vključevanja in okoljskih tematik, ki se financirajo s prijavljanjem na razpise za javna sredstva na lokalni, državni in evropski ravni. ž

Več tukaj: CAAP_Strategija razvoja_2013-15

 Koordinate:

Tkalski prehod 4
2000 Maribor
T: 02 621 02 94
e: info@caap.si

Spletna agencija Arhit