Vabilo pravnikom k pomoči v Svetovalnici za migrante

V združenju Rizom tudi v januarju 2013 nadaljujemo z delovanjem Svetovalnice za migrante, ki migrantom služi kot logistično-aktivno politična podpora, kot “podatkovna baza”, ki odgovarja predvsem na vprašanja: kam se obrniti, kako se lotiti težave, v kakšnem okviru lahko dosežem rešitve in pri tem nudi administrativno in zagovorniško obliko interveniranja. Svetovalnica zaenkrat ne ponuja pro-bono pravne pomoči, saj trenutno ne razpolagamo s pravnim strokovnjakom s področja migracij in delavskih pravic. Zato novico “izkoriščamo” za poziv mladim pravnikom in pravnicam, ki jih privlači področje migracij in dela.

 
V kolikor si mlad pravnik/mlada pravnica in in se želiš preizkusiti v pravnem svetovanju, te vljudno vabimo v svetovalnico, da nam pomagaš pri našem delu. Zaradi stihijskega financiranja nevladnega sektorja v Sloveniji ti trenutno ne moremo nuditi honorarja, zato bi tvoje delo bilo prostovoljno. Ker imamo etične težave s prostovoljstvom (saj gre za “mehko” sistemsko izkoriščanje potencialne delovne sile) vabimo izključno ljudi, ki so materialno preskrbljeni in imajo dovolj prostega časa, da se nam lahko pridružijo “part-time”. Več informacij lahko dobiš na rizom@caap.si.

 
V okviru svetovalnice za migrante smo v letu 2012 izdali (v štirih jezikih: arabskem, bosanskem, angleškem in slovenskem jeziku) tudi Kompas državljanskih in delavskih pravic za migrante v Mariboru: ali kako se integrirati v svoje pravice.Koordinate:

Volkmerjev prehod 4
2000 Maribor
M: 040376202
E: info@caap.si

Spletna agencija Arhit