The Dayfi Valley Seed Savers – Velika Britanija

The Dayfi Valley Seed Savers je neprofitna organizacija iz Velike Britanije. Glavni cilji njihovega delovanja obsegajo ohranjanje in izmenjavo semen starih ter nenavadnih varietet zelenjadnic med ljudmi. Skupaj s tem je krepitev lokalne skupnosti z negovanjem tradicionalnih znanj in spodbujanjem trajnostno naravnih pridelovalnih praks neodtujljiv del.
Organizacija se je v izvajanju svojih aktivnosti in dejavnosti osredotočila predvsem na območje Welsa. Za doseganje zastavljenih ciljev sodelujejo s številnimi sorodnimi organizacijami, s pomočjo katerih prirejajo in vodijo delavnice ter prireditve. Ena izmed njih je tudi dan menjave sadik in precepljanje sadnih rastlin. Pri iskanju ogroženih in lokalno žlahtnjenih varietet zelenjadnic so sodelovali tudi s Heritage Seed Library. Njihovo sodelovanje je obrodilo sadove, saj so našli štiri lokalne varietete.
Kot odgovor na hitro zmanjševanje sadnih rastlin v njihovem območju ter vedno bolj pronicajoče znanje o uspešnem sadjarjenju so izvedli obširno raziskavo sadovnjakov. Končni rezultat raziskave je priročnik, katerega namen je načrtovanje lastnega sadovnjaka na podlagi napak in uspehov izkušenejših sadjarjev. Organizacija The Dayfi Valley Seed Savers je primer moči in uspeha prostovoljnega dela.
Več o The Dayfi Valley Seed Savers si lahko preberete na spletni strani: http://www.dyfivalleyseedsavers.org.uk/Koordinate:

Volkmerjev prehod 4
2000 Maribor
M: 040376202
E: info@caap.si

Spletna agencija Arhit