Noč, ko so violine obmolknile – vabilo na spominski dogodek

Spoštovani,
v petek, 1. avgusta 2014 vas ob 11. uri prijazno vabimo na Židovski trg na spominsko prireditev Noč, ko so violine obmolknile.
Prireditev organiziramo ob 70. obletnici t. i. »Ciganske noči« (»Zigeunernacht«), ko so nacisti 2. avgusta 1944 v Auschwitzu v eni sami noči v plinskih celicah pobili več tisoč Romov in Sintov. Ta tragičen dogodek bomo obeležili s pesmijo Krvave solze Bronisławe Wajs – Papusze v interpretaciji romske pisateljice Jasmine Ahmetaj in s predavanjem dr. Andreja Pančurja z naslovom Od preganjanja do genocida: Vloga in pomen porajmosa v zgodovini.
Prireditev bo svečano odprla Alenka Markov, pooblaščena ministrica Sektorja za človekove pravice Direktorata za globalne zadeve in politično multilateralo pri Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije.
V primeru slabega vremena bo prireditev v Sinagogi Maribor, Židovska ulica 4.
Vabljeni!
Dogodek organizira Center judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor v sodelovanju s Frekvenco, socialno-kulturnim združenjem nemirnih in aktivnih, in Društvom Terne Roma – Mladi Romi v sklopu projekta Kamnite solze, ki ga je v letih 2014−2016 podprlaMednarodna zveza za spomin na holokavst (IHRA).Koordinate:

Volkmerjev prehod 4
2000 Maribor
M: 040376202
E: info@caap.si

Spletna agencija Arhit