MKM usposobila prvo generacijo kolesarskih mehanikov

 

Razburljivo leto je za nami, pred nami pa eno še vsaj tako razburljivo – dogodki dajejo slutiti, da bo še bolj pisano, udarno, družabno, izobraževalno in še kaj.

Po tem, ko smo se lani preselili na Valvasorjevo 42, smo v tem novem stičišču uredili tudi kolesarsko delavnico ter jo poimenovali kar BikeLab, saj je zasnovana kot odprt in eksperimentalen prostor, kjer so elementi mnogi, reakcije nepredvidljive, mi pa skrbimo za varno okolje.

V prostorih delavnice smo v prejšnjem tednu izvedli usposabljanje prve generacije kolesarskih mehanikov Mariborske kolesarske mreže (MKM), ki bodo pri društvu sodelovali kot skupina motiviranih novih sodelavcev, ki predstavljajo pomemben del MKM. Sveže pridobljeno znanje bodo preizkusili predvsem z delovanjem v BikeLabu, kjer bo ob torkih popoldan še naprej odprta samopopravljalnica koles. To je prav gotovo dobrodošla informacija za vse nedavno prebujene pomladanske kolesarje, ki sami niste vešči popravila ali pa doma nimate ustreznega orodja. Na druženje v novonastali skupnostni prostor ste vabljeni tudi mimoidoči kolesarji in nekolesarji, ki vas bo BikeLab nedvomno navdušil za vožnjo z okolju prijaznejšim dvokolesnikom.

Izobraževanje pod mentorstvom Roberta Brodarića, ki se v popravilu koles izpopolnjuje že 15 let, se je izkazalo kot odlična priložnost za medgeneracijsko povezovanje, izmenjavo znanj ter prijetno druženje ob pokvarjeno-popravljenih kolesih, zračnih tlačilkah, ključih in maticah. Manjkala ni niti skodelica kave.

 

BikeLab vam je na voljo vsak torek od 17.00 do 20.00. Vabljeni!Koordinate:

Volkmerjev prehod 4
2000 Maribor
M: 040376202
E: info@caap.si

Spletna agencija Arhit