Maribor dobil prvi mobilnostni center v Sloveniji


V Mariboru na Partizanski cesti 21 se je konec leta 2013 odprl prvi mobilnostni center v Sloveniji. Mobilnostni center Maribor (MOC) bo zagotavljal podporno okolje za razvoj in promocijo trajnostne mobilnosti v Mariboru in okolici. Gre za večnamenski prostor, ki bo dolgoročno namenjen koordinaciji in aktivni promociji trajnostne mobilnosti. Zelo pomembni funkciji centra bosta koordinator za trajnostno mobilnost v mestu in popravljalnica koles, v njem pa bo mogoče dobiti tudi informacije in se udeleževati raznih dogodkov na temo trajnostne mobilnosti.

Odprtje Mobilnostnega centra Maribor je prelomni trenutek tudi za delovanje Mariborske kolesarske mreže (MKM), saj se je dolgoletna ideja o večnamenskem prostoru za kolesarje sedaj tudi materializirala. Predvsem je pomembna lokacija, ki je v centru mesta in na frekventni lokaciji, kar je dober potencial za promocijo in osveščanje občanov.

MKM bo z letom 2014 prevzela koordinacijo MOC za dobo 5 let. V tem času bo razvila upravni model in s tem začrtala delovanje MOC tudi v prihodnje ter tako postavila temelj tudi za naslednje organizacije, ki bodo koordinirale MOC.

 

VečKoordinate:

Volkmerjev prehod 4
2000 Maribor
M: 040376202
E: info@caap.si

Spletna agencija Arhit