Vzajemnost in povezovanje

Po prvem polletju angažiranega ustvarjanja na socialnih in ekoloških programih v Mariboru so ustvarjalci Urbanih brazd 28. maja 2011 organizirali drugi kongres z naslovom »Vzajemnost in povezovanje«. Na njem so s poglobljenimi predstavitvami in razpravami svoje delovanje predstavili širšim zainteresiranim skupinam in posameznikom, predvsem pa od povabljenih strokovnjakov iz temeljnih področij, ki jih razvijajo v Urbanih brazdah, zbrali refleksije, kritike, pomisleke in sugestije.

Ker Urbane brazde razvijajo programe, s katerimi se vzpostavljajo in reanimirajo skupnosti, polnomočijo in artikulirajo skupine in posamezniki, je bilo veliko govora o metodologiji dela in refleksiji ustvarjanja v Mariboru. Pristopi, ki jih razvijajo raziskovalci Urbanih brazd iz dneva v dan na terenu v Sloveniji doslej niso bili pogosto uporabljeni, zato je potreba po širokem sodelovanju in sprotnem izobraževanju toliko večja.

Pretežni del kongresa je bil namenjen ciljem Urbanih brazd, ki želijo prek različnih načinov ter prek angažiranega sodelovanja z ljudmi, vasmi, skupinami in organizacijami dosegati konkretne dobre prakse, ki bi lahko služile kot pilotski modeli premagovanja ovir v vsakdanjem življenju tudi po koncu projekta Evropske prestolnice kulture. Preko predstavitev in diskusij so raziskovalci analizirali izhodišča programa Urbanih brazd ter polletno delovanje, ocenili težo ovir, ki jim je takrat stala na poti in zastavili prioritete do konca leta 2011.Koordinate:

Volkmerjev prehod 4
2000 Maribor
M: 040376202
E: info@caap.si

Spletna agencija Arhit