Študentske kooperative v tujini. Kako deluje?

ipa_glava

Vabimo vas, da se nam v sredo, 7.1.2015 ob 18.uri, v prostorih CAAP (Tkalski prehod 4, Maribor) pridružite na izjemno zanimivem pogovoru o študentskih stanovanjskih kooperativah v tujini. Vtise in izkušnje bosta z nami delila Jan Savinc in Mitar Milutinovič.

Jan je magistrski študent v Edinburghu na Škotskem, kjer je lani skupaj z ostalimi študenti soustanovil in začel stanovati v Edinburgh Student Housing Co-operative, ki zagotavlja streho nad glavo 106 članom in je trenutno največja kooperativa te vrste v Združenem kraljestvu.
https://edinburghcoop.wordpress.com/

Mitar študira v Kaliforniji in živi v 20 hiš veliki kooperativi, s 1300 prebivalci imenovani Berkeley Student Cooperative, ki ima že več kot 80-letno tradicijo. Hkrati je tudi potrošniškakooperativa, kar pomeni, da hrano nabavljajo skupaj, v večjih količinah in si tako zagotavljajo višjo kvaliteto in nižje cene. 
http://www.bsc.coop/index.php

Dogodka vsekakor ne gre zamuditi. Vabljeni!

 

Projekt INOVALOCA se izvaja v okviru Operativnega programa Slovenija-Hrvaška 2007-2013 in ga delno sofinancira Evropska unija preko Evropskega sklada za regionalni razvoj.

IPAVabljeni!

 Koordinate:

Volkmerjev prehod 4
2000 Maribor
M: 040376202
E: info@caap.si

Spletna agencija Arhit