Skupaj v igri

Mestna četrt Studenci v četrtek, 20. septembra 2012 organizira medgeneracijsko druženje Studenčanov pod naslovom »Skupaj v igri«. Na Erjavčevi 43 se bo med 17:00 in 19:00 predstavilo prek deset različnih združenj, organizacij in društev, ki delujejo in ustvarjajo na Studencih. Dogodek bo pritegnil vrtce, šole, domove starejših in druge javne ustanove.

Medgeneracijski projekt »Skupaj v igri« je sicer v okviru Evropske prestolnice kulture zasnoval Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Maribor, ki letos praznuje 60. letnico delovanja in s tovrstnimi dogodki opozarja na medgeneracijsko povezovanje in sodelovanje lokalne skupnosti.

Urbane brazde, katerih temeljna produkcija steče v oktobru v Centru alternativne in avtonomne produkcije na novi lokaciji na Valvasorjevi 42, bodo na dogodku predstavile program dejavnosti novonastalih društev, zadrug in združenj ter program, ki so ga razvile v zadnjih dveh letih v okviru Evropske prestolnice kulture.

Studenčankam in Studenčanom se bo predstavila Zadruga Dobrina, ki novembra 2012 otvarja trgovino s sezonsko lokalno pridelano hrano na Valvasorjevi 42. Zadruga bo organizirala tekmovanje v molži krave, najboljši pa bo za nagrado prejel zabojček s sezonsko, lokalno pridelano hrano iz lokalnih kmetij z preusmeritvijo v ekološko kmetovanje. Prav tako bo zadruga poskrbela za degustacijo lokalno pridelanih in pripravljenih dobrot.

Združenje Frekvenca, ki razvija programe za etnične manjšine in Rome, bo pripravilo glasbeno in slikarsko animacijo za otroke, vsa ostala društva – Društvo Varuhi semen, Društvo Rizom, Center alternativne in avtonomne produkcije in Mariborska kolesarska mreža, pa bodo napovedali dneve odprtih vrat, s katerimi bodo med 19. in 23. novembrom zaživeli Center alternativne in avtonomne produkcije.

Na dogodku se bodo poleg Urbanih brazd predstavili tudi: Taborniški rod Ukročena reka, ki bodo s postavitvijo šotorov, prikaza taborniških veščin, izdelave vozlov, peke krompirja in drugih aktivnosti pričarali taborniško življenje. KUD Studenci bo poskrbel za likovno izražanje otrok pod vodstvom mentorjev slikarjev ter voden ogled razstave. Čebelarska družina Peter Močnik bo s svojo stojnico predstavila izdelke, na ogled pa bo tudi prerez panja s čebelami. Prostovoljno gasilsko društvo Studenci bo na ogled postavilo najnovejše gasilsko vozilo, kjer se bodo udeleženci preizkušali s ciljanjem tarč z gasilskimi cevmi.

Športno društvo Studenci bo pod strokovnim vodstvom skrbelo za rekreacijo na ponjavi, območna enota Rdečega križa pa bo udeležencem merila krvni tlak. Turistično društvo Studenci bo poskrbelo za prikaz pranja na star način in otroške delavnice.

Vabljeni na Studence, v četrtek, 20. septembra 2012 ob 17:00 na Erjavčevo 43.

 Koordinate:

Volkmerjev prehod 4
2000 Maribor
M: 040376202
E: info@caap.si

Spletna agencija Arhit