Posvet Daljinske kolesarske poti

20. septembra 2012 bo v Mariboru organiziran posvet Daljinske kolesarske poti – priložnosti za trajnostni razvoj Slovenije. Na posvetovanju se bodo poleg številnih domačih udeležencev predstavili tudi ugledni gostje iz tujine, ki so uspešni pri razvoju in trženju produkta Dravska kolesarska pot. Posvet je v prvi vrsti namenjen razpravi o infrastrukturnih, organizacijskih in finančnih pogojih za vzpostavitev omrežja daljinskih kolesarskih poti na območju Slovenije.

Še poseben poudarek bo na posvetovanju namenjem dogovorom o vzpostavitvi Dravske kolesarske poti od Dravograda do hrvaške meje v obdobju nove EU finančne perspektive 2014-2020. Tako se bo podpisala izjava županov vseh občin, ki ležijo na trasi Dravske kolesarske poti.

Posvet bo v živo prenašan preko internetnega radia http://www.dravaradio.eu/.
Po končanem posvetu bo organizirana še kolesarska vožnja s tehničnim ogledom kolesarske infrastrukture po Mariboru. Udeleženci bodo vožnjo zaključili na Trgu svobode, kjer bo potekala prireditev ob Dnevu brez avtomobila v okviru Evropskega tedna mobilnosti.
Več informacij o samem posvetu, možnostih prijave in oddaje referatov je objavljenih na podstrani posveta in na twitter profilu slo_kolesarji.

Organizacijski odbor posveta sestavljajo:
RRA Koroška, MRA, ZRS Bistra, Društvo za ceste SV Slovenije, Slovenska kolesarska mreža, Kolesarska zadruga Pohorje in Evropska prestolnica kulture.
Pokrovitelji posveta so:
Direkcija Republike Slovenije za ceste, Mestna občina Maribor in Univerza v Mariboru.Koordinate:

Volkmerjev prehod 4
2000 Maribor
M: 040376202
E: info@caap.si

Spletna agencija Arhit