Javna tribuna: Alternativa obstaja! Znanje kot vir blaginje!

Sociologi pravijo, da je znanje vir blaginje in blagostanja, Evropska komisija pravi, da je vzvod za aktivno in demokratično državljanstvo in za družbeno kohezivnost, OECD pa je izračunal, koliko k družbenemu proizvodu doprinese vsako leto izobraževanja. Pa je to res? Verjamemo v to? Vsi? Ali le nekateri?

TRAJNOSTNA AKADEMIJA in programski svet Gibanja TRS, v sodelovanju z gostiteljem CAAP -Center alternativne in avtonomne produkcije, vabita na javno tribuno z naslovom

Alternativa obstaja! Znanje kot vir blaginje!

 

Javna tribuna bo v petek, 07. decembra 2012, ob 18.00 v prostorih CAAP – Centra alternativne in avtonomne produkcije, Valvasorjeva 42, 2000 Maribor

 

V prvem delu javne tribune bodo različne vidike predstavili: glavni tajnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije Branimir Štrukelj, prorektor za študentska vprašanja Univerze v Mariboru Robert Presker, učitelj na Osnovni šoli Ludvika Pliberška Maribor mag. Peter Rižnar in predstojnica oddelka za sociologijo na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru doc. dr. Marina Tavčar Krajnc .

Tribuno bo vodila doc. dr. Marija Javornik Krečič, članica predsedstva Visokošolskega sindikata Slovenije

V drugem delu želimo slišati vaša mnenja in predloge. Vaš glas o tem, kakšno prihodnost Slovenije in tudi sveta želite VI, šteje. Več nas bo, močneje se bo slišalo: DA, naš glas šteje, samo ubesediti ga je treba.

 

Pridite, za nas gre!

 

Predsednica Trajnostne akademije TRS

Dr. Vida A. Mohorčič Špolar

Predsednik programskega sveta Gibanja TRS

Dr. Dušan Plut

Predsednica Gibanja TRS

Dr. Manca Košir

 

Program javne tribune:

Alternativa obstaja_Znanje kot vir blaginje_07122012

 

 Koordinate:

Volkmerjev prehod 4
2000 Maribor
M: 040376202
E: info@caap.si

Spletna agencija Arhit