CIVILNI DIALOG MEŠČANOV V CENTRU ALTERNATIVNE IN AVTONOMNE PRODUKCIJE – CAAP

Včeraj, v sredo, 5. decembra 2012, je Center alternativne in avtonomne produkcije – CAAP ob 18.00 uri odprl svoja vrata civilnemu dialogu meščanov na temo Maribor: kam naprej?

Vabljeni govorci so bili pozvani, da odprejo problemska polja mesta kot iztočnice za javno razpravo, ki se je je udeležilo okrog 100 Mariborčanov. Udeleženci so na različne načine izrazili mnenja o potrebah mesta z namenom oblikovanja perspektiv njegovega razvoja v prihodnosti. Po odstopu vladajoče mestne strukture bo namreč zavladala praznina, ki je po mnenju prisotnih nikakor ne smejo znova naseliti zasebni interesi. Srečanje meščanov je zato bilo namenjeno iskanju možnosti za njihovo direktno participacijo v gradnji novih struktur mesta, tokrat v pristno demokratičnem civilnem dialogu. Iniciativa nima in ne namerava imeti strankarskega programa, županskih kandidatov, strankarske podpore ali voditeljev.

Za zagotavljanje dolgoročnosti civilnega dialoga o prihodnosti mesta bodo v Centru alternativne in avtonomne produkcije – CAAP vsak delovni dan potekala tematska srečanja meščanov. Namen srečanj je opredeliti problemska polja mesta ter razviti konkretne predloge rešitev. Volivke in volivci moramo tokrat jasno vedeti, kakšne odgovore na katere probleme mesta bomo zahtevali od bodočih kandidatov za župane in mestne svetnike.

V ponedeljek, 10. 12. 2012, se dobimo ob 18:00, v CAAP na Valvasorjevi 42.  Vabljeni vsi, ki želite sooblikovati prihodnost mesta.

Posamezniki, ki želijo sproti prejemati obvestila o srečanjih, se lahko prijavijo na elektronski naslov: iniciativa.mestni.zbor@gmail.com

 

iniciativa Mestni zbor

 Koordinate:

Volkmerjev prehod 4
2000 Maribor
M: 040376202
E: info@caap.si

Spletna agencija Arhit