Otvoritev izobraževalnih in rekreacijskih vrtov na Teznem

Urbane brazde, programski sklop Evropske prestolnice kulture – Maribor 2012 in Društvo Varuhi semen v sodelovanju z Vrtcem Tezno, Osnovno šolo Martina Konšaka ter Domom starejših občanov Tezno, vas vljudno vabijo na otvoritev in predstavitev izobraževalnih in rekreacijskih vrtov, ki bo v torek, 15. maja 2012, od 10. ure naprej. Vabimo vas, da se udeležite ogleda vseh lokacij.
Strokovna javnost in sodelavci v vrtcih, šolah in domovih za starejše ste vabljeni na vodeni ogled vrtov:
ob 10.00 Vrtec Tezno – enota Mehurčki, Janševa ulica 3, Maribor;
ob 11.00 OŠ Martina Konšaka, Prekmurska ulica 67, Maribor;
ob 12.00 DSO Tezno, Panonska ulica 41, Maribor.

Starši, sorodniki, prebivalci Maribora, ki se ne morete udeležiti dopoldanske predstavitve, ste vabljeni na vodeni ogled vrtov:

ob 15.00 DSO Tezno, Panonska ulica 41, Maribor;
ob 16.00 Vrtec Tezno – enota Mehurčki, Janševa ulica 3, Maribor;
ob 17.00 OŠ Martina Konšaka, Prekmurska ulica 67, Maribor.

Tekom leta 2011 in 2012 so Urbane brazde skupaj z zaposlenimi v javnih zavodih na Teznem oživile zelene površine, nekdanje kuhinjske vrtove, ki so pred desetletji izginili. Vrtovi (zelenjavni, cvetlični, zeliščni, metuljev) predstavljajo primere dobre prakse izrabe zelenih površin, služijo izobraževalnemu procesu in za dodatne aktivnosti učencev, otrok in drugih uporabnikov. Z vrtovi nudimo starejšim občanom dodatne možnosti za rekreacijo, otrokom, učencem in njihovim staršem pa želimo ponuditi možnost stika z zemljo, jih preko igre in učenja navdušiti nad pridelovanjem sadja, zelenjave, zelišč itn.

Ureditev vrtov je delček programa iz sklopa Urbanih brazd, kjer si preko vzpostavljanja mikro-modela trajne lokalne preskrbe v Mariboru prizadevamo povečati izrazito nizko stopnjo samopreskrbe v Sloveniji. Vrtovi v vrtcih, šolah in domovih za starejše so dolgoročno pomembni korak k doseganju tega cilja.

Veselimo se vašega prihoda.
Vabilo na otvoritev vrtov na TeznemKoordinate:

Volkmerjev prehod 4
2000 Maribor
M: 040376202
E: info@caap.si

Spletna agencija Arhit