CAAP v 2013 – Summa summarum

V letu 2013 je CAAP ohranil v teku in nadgradil obstoječe ter razvil nove programe, hkrati pa s prostori, strokovnim svetovanjem in povezovanjem podprl različne nove iniciative, ki se na področju družbenih inovacij, zadružništva, novih socialnih in okoljskih praks ter socialnega podjetništva razvijajo v Mariboru in širši okolici.

V CAAP so združena štiri društva in dve zadrugi, dve zadrugi pa sta še v fazi ustanavljanja. Združenje ima 30 sodelavcev, ki se v povprečju skupaj s 50 dnevnimi uporabniki centra srečujejo na 800 m2. Ta površina vključuje info-točko in pisarne, delovne površine za zunanje uporabnike, »desk-sharing«, dvorano za 150 ljudi, trgovino, hladilnico, laboratorij in arhiv semen, kolesarsko delavnico, skladišča in sejno sobo. V program »desk sharing« je vključenih sedem rednih zunanjih uporabnikov. V dvorani se je zvrstilo 112 različnih dogodkov, od delavnic, srečanj, seminarjev, konferenc do predstavitev in družabnih dogodkov. Svoje programe smo podrobno predstavili 41 skupinam, ki so nas prepoznale kot primer dobre prakse.

Podrobnejše informacije o delu CAAP v preteklem letu in njegovem učinku na ljudi in mesto si lahko preberete v poročilu CAAP v letu 2013.

 Koordinate:

Tkalski prehod 4
2000 Maribor
T: 02 621 02 94
e: info@caap.si

Spletna agencija Arhit